Reprogramiranje čaker

Reprogramiranje čaker (energestkih centrov) je enostaven postopek, ki ti lahko pomaga pri uravnovešanju, polariziranju in polnjenju čaker s pomočjo hipnoze.

Čakra 0-zemeljska zvezda

Zemeljska zvezda čakra Čakra zemeljska zvezda se nahaja približno 12-18 centimetrov pod nogami in je povezana z čakrami stopal. To je čakra enosti, ki je povezana z Zemljo, kolektivno zavestjo človeštva. Čakra zemeljska zvezda je povezana z živo večdimenzionalno dušo matere Zemlje in njeno kristalno mrežo. Je običajno rjave ali črne barve. Znana tudi, kot “super korenine”, ki uravnava in povezuje telo in dušo z močnimi energijami v magnetnem jedru planeta Zemlje.

Razlikuje se od korenske čakre, ki je prizemljuje sistem sedemih glavnih čaker. Čakra zemeljska zvezda je prizemljitvena točka za celotni razširjeni sistem čaker v posamezniku in njegovo razmerje do planeta in vesolja. (Predstavljaj si korenine, ki se širijo neskončno pod zemljo, kot pri drevesu, ki je močno zasidrano). Za to čakro menijo, da ima ključ do prejšnjih življenj, karmičnih vzorcev in DNK izvora. Čakra Zemljska zvezda je odgovorna za globoko povezavo z lastnimi viri energije in energijami zemlje in vesolja.

Čakra 1-korenska čakra

Korenska čakra Korenska čakra se nahaja na dnu hrbtenice in je rdeče barve. Korenska čakra je prizemljitvena čakra, ki ti pomaga, da ostaneš osredotočen/na, varen/na, aktiven/na in poln/a energije v sedanjem trenutku. Korenska čakra omogoča božanski energiji, da teče iz središča zemlje navzgor v preostanek tvojih čaker, in je pomemben temelj za 7 glavnih čaker v tvojem fizičnem telesu. Korenska čakra je zadolžena kariero, denar, občutek pripadnosti in občutek varnosti. Ko je uravnovešena ti nudi varnost in zaščito v tvojem življenju. Kadar je korenka čakra odprta in uravnovešena imaš rad/a svojo kariero in si nagrajen/a za to, da si zelo uspešen/na v svojem delu.

Vsi ti zavidajo za to sposobnost, da privačuješ in vlagaš denar. Vedno imaš več kot dovolj denarja, da greš na dopust in kupiš tisto, kar želiš brez občutka krivde. Počutiš zaželjen/na in ljubljen/a s prijatelji in družino in se počutiš dobro v svoji koži. Ko se pogledaš v ogledalo, se v svoji koži odlično počutiš, tako fizično, kot čustveno.

Ko je korenska čakra šibka ali zaprta si ujet/a v neizpopljnejoče odnose in nezadovoljivo kariero in nikoli nimaš dovolj denarja. To te pusti zaskrbljenega/no in v dolgovih. Poraba denarja je grozljiva izkušnja zate, ko dvomiš v svoje sposobnosti za učinkovit proračun. Imaš težave s težo ali telesom in ob tem čutiš občutek manjvrednosti in se počutiš neprijetno v svoji koži.

Čakra 2-Sakralna čakra

Sakralna čakra Sakralna čakra se nahaja se približno 3 cm pod popkom in je oranžne barve. Sakralna čakra je središče kreativnosti in seksualnosti. Ukvarja se z vprašanji odnosov, komunikacijo, s sprejemanjem sebe in drugih. Sakralna čakra je tudi prebivališče tvojega Jaza. Sakralna čakra je zadolžena za obilje, ustvarjalnost, sprostitev, užitek in veselje. Ta center nadzoruje tudi strast, seks in prinaša lekcijo učenja izpuščanja stvari, ki ti ne služijo več. Ko je sakralna čakra odprta in uravnovešena vidiš svojo intimnost v pozitivni luči, kot veličastno, prijetno in zdravo aktivnost. Pogosto uživaš strastno in dolgotrajno ljubljenje s partnerjem. Orgazmi so neverjetni. Tako ti kot tvoj partner pogosto doživita orgazem v istem trenutku. Vzameš si čas za skupne trenutke vsaj nekajkrat na teden, tudi če si poročen/a ali vezan/a z isto osebo več let. Vedno si sposoben/na privabiti prave partnerje, združljive ljudi, ki te negujejo, te napolnijo z radostjo in, da si boljši človek.

Ko je sakralna čakra šibka ali zaprta ti misel o intimnosti pričara občutke krivde in bolečine v glavi. Le redko imaš čas ali voljo, da bi se ljubil/a in ko pa že to storiš, je ljubljenje bolj skromno. Ti in tvoj partner redko doživita orgazem ob istem času ali prezgodnja ali prepozna ejakulacija je lahko pogosto problem. Nenehno se boriš, da bi sebe videl/a privlačnega/no, in včasih se sprašujeješ, kako se te sploh lahko kdo želi. tvoji partnerji so pogosto napačni in neprimerni zate. Sprašuješ se, če boš kdaj našel/la “tisto pravo“ oz. “tistega pravega“.

Čakra 3-solarna čakra

Solarni pleksus Solarna čakra se nahaja se v pedelu solarnega pleksusa (za eno dlan nad popkom) in je rumene barve. Solarni pleksus je center osebni moči in skladišče energije pozitivne, (osebna rast in zdravljenje) ali negativne (bolečina, strah in stres). Solarni pleksus je center volje in nadzira vprašanja iz preteklosti, pa tudi ambicije in cilje za uspeh v prihodnosti. To je središče tvoje osebnosti, kot fizičnega bitja. Stanje ravnovesja je neposredno povezano z občutkom volje, samozavesti in ambicije za uspeh. Ko je čakra sakralega plesusa odprta in uravnovešena si občudovan/a za zaupanje in zdravo samozavest, tako v svoji karieri, kot tudi v osebnem življenju. Nikoli te ni strah govoriti svojo resnico in spodbujaš ljudi okoli sebe, da storijo enako. Tvoja družina, sodelavci in okolica te vidijo, kot karizmatično osebnost, ki je odločena uporabiti svojo karizmo in moč za spremembo sveta v boljši kraj.

Ko je čakra solarnega pleksusa šibka ali zaprta se boriš z slabo samozavestjo in občutki manjvrednosti. Nagnjen/a se k dvomu vase, ko se soočaš s pomembnimi odločitvami npr. da se preseliš v drugo mesto, spremeniš svojo kariero, da se poročiš s svojim partnerjem ali imaš otroke. Počutiš se, kot žrtev v tem svetu in se pogosto počutiš nemočen/na v različnih situacijah in željah drugih ljudi. Lahko trpiš tudi zaradi pogostih bolečin v trebuhu, tesnobe ali neprijetnih občutkov v želodcu.

Čakra 4-srčna čakra

Srčna čakra Srčna čakra se nahaja v sredini prsnega koša in je zelene barve. Je središče biti kjer se fizični in duhovni aspekt srečata. Tukaj igrajo pomembno vlogo tvoja čustva. Srce obvladuje odnose, in ko je odprto ti omogoča, da v odnosu z drugimi steče skozi tebe, ljubezen in sočutje. Odprta srčna čakra ti omogoča, da si empatičen/na do občutkov in čustev drugih, medtem ko ostajaš zvest/a in v sozvočju sam/a sabo. Srce vodi čustveno zdravljenje, in seveda ljubezen do sebe in drugih. Opazuje tvoje spoštovanje lepote in tvoje pripravljenosti za sočutje. Srce je sveto mesto. Ko je odprto, ti omogoča dostop do darov višjih energetskih centrov, in je sama po sebi vrata v svetove angelov in Božanske ljubezni.

Ko je srčna čakra odprta in uravnovešena udobno uživaš ljubeče in empatične odnose doma, na delovnem mestu in v tvoji okolici. Razumeš se z svojo družino. tvoji prijatelji te vidijo, kot zanesljivo osebo. Na delovnem mestu, si znan/a, kot oseba se katero se lahko govorijo in ti zaupajo. Si iskren/a in izjemno hvaležen/na, kako čudovito je tvoje življenje. Sočuten/na si do vseh okoli sebe.

Ko je srčna čakra šibka ali zaprta si nagnjen/a k sabotaži svojih odnosov z nezaupanjem, jezo in občutkom, da boš izgubil/a svojo neodvisnost, če se preveč zanašaš na druge. Lahko pa imaš težave z predanostjo, pride do pogostih prepirov in nesporazumov z tvojimi najdražjimi. Vedno si “na preži”, za vsak slučaj, da te ne bi nekdo prizadel.

Čakra 5-grlena čakra

Grlena čakra Grlena čakra se nahaja se v grlenem predelu. Je komunikacijski center in je središče resnice, osebnega izražanja, poslušanja, odgovornosti, vere in ustvarjalnosti. Za vse, kar je povezano z glasom (petje, igranje, komuniciranje, govorenje ali poslušanje) je za to zadolžena grlena čakra. Ko je grlena čakra odprta in uravnovešena omogoča, da govoriš resnico božanske ljubezni. Ko je grlena čakra odprta in uravnovešena si dober/ra v izražanju svojih misli, idej in čustev ljudem okoli sebe. Si občudovan/a za svojo moč volje in dobre komunikacijske sposobnosti, pa tudi za tvoje prepričanje, da govoriš svojo resnico, četudi je lahko neprijetna za nekatere. Tvoja kariera in zasebno življenje sta, kot rezultat tega, obogatena.

Ko je grlena čakra šibka ali zaprta nenehno občutiš, da nobenemu ni mar za tvoje mnenje in da nimaš nič koristnega ali vrednega za povedati. V svojih strokovnih in družbenih krogih si verjetno poznan/a, kot “bolj tih/a” in se pogosto zadovoljiš z mnenjem drugih ljudi. Pogosto trpiš zaradi blokiranega ali vnetega grla.

Čakra 6-Tretje oko

Tretje oko Čakra tretjega očesa se nahaja v središču vašega čela in je center za psihične sposobnosti. Tretje oko prav tako igra pomembno vlogo v tvojem čutenju, zaznavanju in sluhu. Ta čakra tudi povezuje energije onkraj fizične sfere. Tretje oko uravnava odločitve, ki si jih sprejel/a in vse in to, kar meniš, da je pomembno zate. Tretje oko nadzoruje tvoje sanjarjenje, in te povezuje z tvojo podzavestjo in z višjimi duhovnimi svetovi. Zadolženo je za učenje, spomin, telepatijo, jasnovidnost, medijstvo, intuicijo in zaznavanje aure. Ko je čakra tretjega očesa odprta in uravnovešena si sposoben/na izvesti natančne intuitivne odločitve in ocene o svoji karieri, družini in namerah drugih ljudi.

Pogosto veš stvari, ne da bi natančno vedel/a, kako to veš in imaš jasen občutek za smer in jasnost v vsem, kar počneš. Imaš jasno vizijo, kam si namenjen/a v življenju in ljudje okoli tebe se pogosto obrnejo nate za usmeritev in svetovanje. Ko je čakra tretjega očesa šibka ali zaprta se počutiš izgubljen/a in nemočen/na, ko se soočaš z odločitvami in obsodbami. Si neodločen/na, nepredan/a in nesiguren/na glede tvojih odločitev, za katere si se odločil/a, ker si se v preteklosti že nekajkrat odločil/a narobe. Počutiš se duhovno izgubljen/a in ni ti jasno, kakšen je namen tvoje poti. Pogosto imaš glavobole in občutek napetosti med obrvmi.

Čakra 7-kronska čakra

Kronska čakra Kronska čakra se nahaja se na vrhu glave in je čakra božanske zavesti. Kronska čakra te poveže z višjimi duhovnimi sferami. Zadolžena je za sanje, vizije, želje in božansko realizacijo. Duhovni prenosi, povezava z tvojo dušo in usklajevanje z višjim namenom so možni s prebujeno in uravnovešeno kronsko čakro. Ko je kronska čakra odprta, si povezan/a z neskončno lučjo božanskega. Vse v tvojem življenju je mogoče, vključno z uresničitvijo tvojih sanj, pravo povezavo z tvojo dušo in razsvetljenjem. Ko je kronska čakra odprta in uravnovešena, nenehno čutiš povezavo z višjo močjo; to je lahko Bog, univerzalna zavest ali pa preprosto tvoj Višji Jaz.

Ko greš skozi vsakdanje življenje, si vedno opozorjen/a, da te čuvajo in čutiš neizmerno hvaležnost za univerzalno ljubezen in spoštovanje, ki ga čutiš do sebe in drugih. Drugi ti pravijo, da žariš. Ko je kronska čakra šibka ali zaprta, imaš slabo povezavo ali pa sploh nimaš povezave z višjo močjo in se vedno počutiš osamljen/a, nevreden/na duhovne pomoči. Morda si celo jezen/na in misliš, da te je višja sila zapustila. Pogosto trpiš zaradi migrene in glavobola.

Čakra 8-čakra zvezda duše

Čakra zvezda duša Čakra zvezda duše se nahaja 6 centimetrov nad kronsko čakro, nad fizičnim telesom. Široka je približno 6 centimetrov in se lahko po velikost razlikuje; pri nekaterih ljudeh je lahko velika tudi do 2 metra. To je točka, od koder božanska ljubezen in duhovna energija vstopita v telo; zato se imenuje tudi sedež duše. Ko se aktivira čakra zvezde duše, lahko božanska svetloba steče skozi ta energijski center za dostop do višje zavesti. Tu se lahko resnično začuti in doživi božansko ljubezen. Zaveš se svoje moči, ki jo imaš, kot božanska duša oz. duhovno bitje. Ko je odprta, skozi to čakro teče božanska svetloba in te povezuje z neskončno močjo božanske svetlobe nad tabo, preden steče (nazaj) do tvoje celotne biti, da te napolni, okrepi in razsvetli; nato spet steče navzgor. V mnogih pogledih je mogoče čakro zvezdo duše imenovati kelih dušne energije, kot celotno bistvo in moč tvojih nakopičenih dušnih izkušenj, ki so ti na voljo tukaj.

Želiš dostopati do akaških zapisov? Tudi to je mogoče iz tvoje čakre zvezde duše, kjer je zapisana celotna realizacija duše (božanski načrt duše). Čakra zvezda duše je zadolžena, da opusti vse, kar ti ne služi in omogoča, da božanska luč napolni tvoje življenje. Predstavlja božansko ljubezen, duhovno nesebičnost, duhovno sočutje in božansko enotnost. To je povezano tudi z izvorom vnebovzetja in razsvetljenja. Čakra zvezda duše je točka, kjer si se povezal/a z svojim Višjim Jazom. Vsi karmični ostanki so shranjeni v čakri zvezde duše. Tja si jih zložil/a v mnogih prejšnjih življenjih. Ti karmični ostanki ustvarjajo blokade, ki te zadržujejo pred manifestacijo tvojih želja v tem življenju. Zaradi teh karmičnih ostankov se velikokrat soočaš s težavami in stiskami v tem življenju.

Ko je čakra zvezda duše aktivna in odprta je povezana z drugih transcendentalnimi čakrami, ki se nahajajo nad glavo.

Nazaj