Hipnoza

Hipnoterapija je uveljavljeno orodje za stalne spremembe. Gre za terapevtsko modalnost, ki uporablja hipnozo za mogočno zdravilno preobrazbo. Je obenem nežna in učinkovita, saj omogoča zelo hiter napredek. Prek dela s podzavestnim umom lahko dostopaš do korenin tvojih trenutnih občutkov, vedenj in prepričanj.

Quote left

Ko se vzorci zlomijo, se odpre nov svet.

Quote right

Hipnoterapija je učinkovita pri mnogih težavah, vključno z: Hipnoterapija

 • Prenehanje kajenja Preberi si več…
 • Sprostitev – nadzorovanje bolečine
 • Izboljšanje koncentracije, spomina in učnih sposobnosti
 • Zdravljenje / izboljšanje spolnosti
 • Težave z odnosi
 • Povečanje motivacije
 • Težave s telesno težo Preberi si več…
 • Nadzorovanje stresa
 • Anksioznost in panični napadi
 • Strah pred letenjem
 • Fobije Preberi si več…
 • Nespečnost
 • Nesamozavest
 • Uspešnost v športu
 • Strah pred javnim nastopanjem
 • Grizenje nohtov
 • Strah pred izpiti in uspehom

Dejansko obstaja toliko različnih možnosti uporabe hipnoze, kolikor je potreb. Pozanimaj se o tvoji osebni situaciji in o tem, kako ti hipnoterapija lahko pomaga.

Zakaj je hipnoterapija tako posebna, zakaj bi me to moralo zanimati?

Ali želiš v svojem življenju uvesti spremembe, ki se navidez zdijo preproste, vendar pa jih nikakor ne uspeš izpeljati? Želeni cilji se ti vse bolj odmikajo, pojavijo pa se stari vzorci in misli ali čustva, ki ti preprečujejo, da bi dosegel/la svoj potencial. Hipnoza

Mogoče se boriš s prekomerno telesno težo ali pa si kadilec/ka in bi rad/a prenehal/a s kajenjem. Verjetno si že sam/a v preteklosti imel/a nekaj uspeha, nato pa je spet vse skupaj šlo v napačno smer, ne da bi sploh vedel/a zakaj. Gre za začarani krog, večkrat, kot nam ne uspe, bolj nedosegljiv se nam zdi cilj, zato verjamemo in prepričujemo sami sebe, da nečesa ni mogoče storiti. Na neki ravni lahko celo onesposobimo sami sebe, zgolj zato, da si dokažemo, da smo imeli prav in cilja dejansko ni mogoče doseči.

To ti lahko zveni smešno, saj v tem trenutku uporabljaš zavestni in ne podzavestni um, kjer so shranjene tovrstne misli in prepričanja, ki ostajajo fiksna in nespremenjena vse dokler jih ne spremeniš z novimi navadami in vzorci. Pri tem se pojavi tvoj novi, pozitivni jaz, z vsemi orodji, ki so potrebni za doseganje tvojega cilja, poleg tega pa gre za spodbujajoč in večinoma prijeten proces. Najtežji del je samega sebe vprašati, ali si res pripravljen/a na spremembe? Če je tvoj odgovor na to vprašanje pritrdilen, si že na pol poti do cilja.

Naslednji korak je, da se opremiš z informacijami, ki jih potrebuješ za poučeno odločitev o najboljših temeljih za uspeh. Nekateri potrebujejo zgolj moč volje, a bodiva odkrit/a, takih ljudi ni prav veliko. Za večino je sprememba večni boj; to je v človeški naravi, zato si stvari ni potrebno še dodatno oteževati. Daj si priložnost ter očaraj in navdahni druge s spremembo pri sebi. Hipnoterapija se uspešno uporablja za spremembe, vpogled in zdravljenje že od davnine, tu pa lahko najdeš podrobnejše informacije o tem, kaj to sploh je, kako ti lahko pomaga, za kaj jo lahko uporabljaš in zakaj tovrstne terapije nikoli ne bodo prišle iz mode – ne gre za naključje, da obstaja že tako dolgo, saj dejansko deluje! Poleg tega ni nobenih zoprnih stranskih učinkov zaradi zdravil, vse delo opravi tvoj um, zato je hipnoterapija najbolj ekološka in okolju prijazna terapija!

Hipnoza je naravno stanje usmerjene umske sprostitve. Tvoj um večkrat na dan zdrsne v in iz hipnotičnega stanja. Pomisli na to, kako voziš avto, kdaj tudi po več ur naenkrat, kot prek “avtomatskega pilota”, nato pa se skorajda ne spomneš več, kaj se je dogajalo, saj si bil/a v hipnotičnem transu. Podobno je, ko si popolnoma zatopljen/a v dobro knjigo ali osredotočen/a na gledanje filma.

Hipnotizirati je mogoče vsakogar, ki to želi. Hipnoza je stvar privolitve. Vendar pa gre za dvosmerni proces, brez tvojega sodelovanja in pripravljenosti na uvajanje sprememb v tvojem življenju, se stvari ne bodo obrnile na bolje. Ko se odločaš o hipnozi, se torej vprašaj: “Ali si želim spremeniti?”. Če je odgovor pritrdilen, ti hipnoza lahko ponudi varno, učinkovito in hitro orodje za pozitivno spremembo in opuščanje navad.

Ljudje se po pomoč obračajo na hipnozo že odkar si želijo lajšanja trpljenja. Svečeniki antične Grčije in Egipta so lahko svoje paciente med zdravljenjem njihovih fizičnih ali umskih težav spravili v trans. Izraz “hipnoza” izhaja iz grške besede hypnos, kar pomeni “spanje”. Hipnotična ali sugestivna terapija je najstarejša od vseh zdravilnih tehnik.

V preteklih 40 letih se je hipnoza uveljavila, kot spoštovana komplementarna zdravstvena modalnost. Mnogi psihoterapevti, zdravniki in drugi zdravstveni strokovnjaki hipnozo vključujejo v svojo prakso.

Quote left

Um je vse, postaneš to, o čemer razmišljaš.

Quote right

Kako hipnoza deluje?

Med hipnozo se vzpostavi hipnotično stanje transa, ko nežno vodim k sprostitvi tvojega zavestnega uma. Trans je naravno stanje zavesti, ko um postane osredotočen navznoter. Občutek je podoben, kot kadar sanjaš, saj se v tem stanju sprostiš, odplavaš in uporabljaš svoj podzavestni um. Trans podzavestnemu umu nudi možnost deljenja bogastva informacij, ki niso dostopne budnemu umu.

Vsak človek ima cel niz prepričanj, ki se nahajajo v podzavestnem umu. Nekatera prepričanja so koristna, druga pa ne. Nekoristna prepričanja lahko povzročajo: žalost, depresijo, nizko samozavest, zasvojenosti in strah pred letenjem, itd. Vsa ta prepričanja ohranja zavestni kritični um.

Če se boš odločil/a za spremembo nekoristnih prepričanj, ti bom pomagal pri obvodu zavestnega kritičnega uma in nadomestitvi neželenih prepričanj z novimi zdravimi in koristnimi prepričanji. To je mogočna izkušnja, ki pogosto doprinese k spremembi življenja, saj lahko spremembe opaziš takoj. Po seansi hipnoze

Vsaka hipnoza je samohipnoza, z drugimi besedami, terapevt predstavi sugestije na določen način, na tebi pa je, da tem sugestijam slediš. Gre za spremenjeno stanje zavesti, kamor si dovoliš vstopiti sam/a, pod mojim vodstvom. Ves čas imaš nadzor v svojih rokah, vsak trenutek veš, kaj se dogaja, vsak trenutek se lahko prebudiš iz spremenjenega stanja. Hipnoterapija je naraven in varen proces, ki je največkrat zelo prijeten. Dejansko mnogo klientov navaja, da so bili po koncu seanse umirjeni, pozitivni in sproščeni.

Kakšni so občutki med hipnoterapijo?

Večina klientov omenja globoko stanje sproščenosti in izkušnjo miru. Med hipnoterapijo se telo sprošča skupaj z umom, kar prinese občutek miru in dobre volje. Mnogi klienti so bili mnenja, da je hipnoza, kot bi odšli spat po zelo dolgem dnevu.

"Je to varno?" in "Ali imam nadzor nad dogajanjem?"

Klienti pogosto slišijo in se spomnijo, kaj je bilo med seanso povedanega. Med hipnozo si buden/na, pri zavesti in lahko nadzoruješ vse kar rečeš ali storiš. Gre za varno in naravno stanje, v katerega lahko vstopiš ali iz njega izstopiš po lastni izbiri, kadarkoli to želiš. Hipnoterapevtsko seanso vedno nadzoruješ ti sam/a, kot terapevt ta proces zgolj usmerjam.

Če imaš kakršnakoli vprašanja o tem, kako bi ti seansa lahko pomagala v tvoji specifični situaciji, ali bi se želel/a zgolj pogovoriti, lahko stopiš v stik z mano in z veseljem ti bom pomagal. Ko se bova dogovoril/a za seanso, ti bom preko elektronske pošte poslal vprašalnik, ki mi ga lahko vrneš pred začetkom termina. Za dodatne informacije in prijavo na seanso klikni na povezavo spodaj!

Prijava